Výmoly 2012 – známe nejaktivnější výmoláře roku

[Tisková zpráva, Praha, 7.1.2013] – Projekt Výmoly zaznamenal za dva roky své existence řadu úspěchů. Nyní odměňuje nejaktivnější výmoláře a Zpravodaje Zelené vlny roku 2012. Na počátek roku 2013 připravuje vyhlášení Nejaktivnějšího kraje spojené s předáním stotisícové dotace od Nadace pojišťovny Generali.

Projekt Výmoly se v roce 2012 snažil o zlepšení komunikace mezi silničáři a motoristy. Nabídl prostor, kde mohou motoristé upozornit na výtluky na silnicích, které jsou nebezpečné, nepříjemné, nebo s nimiž se zkrátka dlouho nic neděje. Správci silnic mají možnost na podněty motoristů “výmolářů” reagovat, nebezpečné výtluky opravit, nebo uvést souvislosti týkající se daného silničního úseku.

Forma, kterou projekt Výmoly používá, není kritikou silničářů, ale konstruktivním způsobem zprostředkování potřebných dat. Prostřednictvím projektu Výmoly jsou obě strany – motoristé i správci silnic – motivováni k aktivní spolupráci.

V pátek 30. listopadu 2012 byla uzavřena celoroční soutěž o Nejaktivnější výmoláře roku 2012. Ve stejný den byla ukončena také soutěž o Nejaktivnější kraj roku 2012.

Nejaktivnější výmoláři roku 2012

Motoristé “výmoláři” celý rok aktivně mapovali výtluky na českých silnicích, doplňovali jejich aktuální stav podle toho, zda se výtluky zhoršovaly, nebo byly opraveny. Zdokumentovávali opravy, ať už se jednalo o plnohodnotné rekonstrukce silnic, částečné opravy děr nebo provizorní vysprávky. Přidávali nové fotografie, videa a hodnotili snímky druhých. Za svou aktivitu sbírali soutěžní body. Nejaktivnější “výmoláři” roku 2012 si nyní odnášejí své výhry.

Nejaktivnější uživatelé “výmoláři” roku 2012

Do projektu byli aktivně zapojeni také Zpravodajové Zelené vlny ČRo1 – Radiožurnál, který je mediálním partnerem projektu.

Nejaktivnější Zpravodajové Zelené vlny roku 2012

Výhercům gratulujeme a děkujeme jim za pomoc v boji za lepší silnice v Česku. Své výhry obdrží v následujících dnech.

Nejaktivnější kraj roku 2012

Součástí vyhodnocení 2. ročníku projektu Výmoly je také vyhodnocení aktivity jednotlivých krajů jako správců silnic. Již nyní známe Nejaktivnější kraj roku 2012 a víme, které kraje neberou výtluky nahlášené motoristy v potaz. A tyto výsledky zveřejníme co nevidět.

Při slavnostním vyhlášení Nejaktivnějšího kraje roku 2012 obdrží vítězný kraj od Nadace pojišťovny Generali, generálního partnera projektu Výmoly, dotaci v hodnotě 100 tisíc korun určenou na opravy výtluků. Zveřejněny budou také kraje, které se do projektu dosud nezapojily a souhrnné výsledky ročníku 2012.

Výmoly budou pomáhat i v roce 2013. A představí řadu novinek

Projekt Výmoly bude i v roce 2013 pomáhat silničářům monitorovat za pomoci motoristů české silnice. Výmoly se neustále rozvíjí a pro rok 2013 chystají spolu s generálním partnerem Nadací pojišťovny Generali a s dalšími partnery řadu novinek. Pokračujte společně s námi v monitorování stavu českých silnic!

O projektu Výmoly

Projekt Výmoly byl založen počátkem roku 2011. V září stejného roku se stal vítězem prestižní soutěže Internet Effectiveness Awards a obdržel Grand Prix – hlavní cenu soutěže udělovanou odbornou porotou jako Nejefektivnější internetové řešení roku 2011.

V roce 2012 představil ve spolupráci s generálním partnerem Nadací pojišťovny Generali mobilní aplikaci pro platformu iOS, se kterou v květnu 2012 vybojoval 3. místo na přehlídce mobilních aplikací AppParade. Na IEA 2012 zabodovaly Výmoly v kategorii Auto-Moto a odnesly si 1. místo.

Generálním partnerem projektu Výmoly je Nadace pojišťovny Generali, hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas 1 – Radiožurnál. Projekt v roce 2012 podpořily také společnosti BG Quick, provozující portál záplaty.cz a Servis Point Group – celoevropská síť pneuservisů Point S.

Další informace

Webová aplikace: www.vymoly.cz

Mobilní aplikace: Výmoly pro iOS

Výsledky 2012: Nejhorší díra roku 2012

Výsledky 2011: Nejhorší díra roku 2011

Sociální sítě: Výmoly na Facebooku, Výmoly na Twitteru, Výmoly na YouTube

Kontakt

Ing. Petr Čaník

mobil: +420 604 163 300

petr.canik@vymoly.cz